چرا از ماست یونانی استفاده کنیم؟
اگر کمی اهل گشت و گذار در صفحات سلامتی و تغذیه در اینترنت باشید، مسلماً نام ماست یونانی این روزها زیاد به چشمتان میخورد. بالأخص افرادی که دوست دارند بدانند که
با خوردن چه مواد غذایی میتوانند کمی لاغر شوند، بهتر است به ماست یونانی توجه کنند. اگر ماست یونانی را جایگزین ماست پرچرب، سس مایونز، بستنی یا میان وعدههای
پرکالری کنید، کمی هم ورزش انجام دهید، حتماً لاغر خواهید شد. اما اگر گمان میکنید با مصرف همان مقدار کالری که همیشه مصرف میکردید و اضافه کردن ماست یونانی به
برنامه غذاییتان لاغر میشوید، سخت در اشتباه هستید.
چرا ماست یونانی خواص بیشتری دارد؟
همه انواع ماستها برای سلامتی مفید هستند. اما ماست یونانی دارای خواص بیشتری به نسبت ماست معمولی است. ماست یونانی سرشار از ید، کلسیم، ویتامین B12،
پتاسیم، پروتئین، پروبیوتیکها و ... است. ماست یونانی حدود 2 برابر ماست معمولی پروتئین دارد اما میزان کالری آن مشابه ماست معمولی است. همچنین میزان شکر آن نصف
ماست معمولی میباشد و نسبت به ماست معمولی شیرینی کمتری دارد. این نوع ماست مانند ماستهای پروبیوتیک برای دستگاه گوارش مفید است زیرا دارای باکتریهای زنده
و فعال میباشد. ماست یونانی به نسبت ماست معمولی کلسیم بیشتری دارد به گونهای که 180 گرم از این ماست حدود 20 درصد نیاز روزانه کلسیم افراد را تأمین میکند.
بهترین جایگزین برای سس مایونز
ماست یونانی حالت غلیظ و خامه ای دارد. در نتیجه یکی از بهترین جایگزین ها برای سس مایونز است زیرا به علت غلظت بالا می تواند احساس چربی مایونز را در دهان تقلید کند
و در عین حال کالری و چربی کمتری به نسبت سس مایونز دارد. به جای سس مایونز در تهیه سس سالاد کاهو، سالاد الویه، سالاد ماکارونی، سالاد مرغ و ... از ماست یونانی
استفاده کنید. برای تهیه سس سالاد، ماست یونانی را با کمی سس خردل و کرفس رنده شده مخلوط کنید و طعم جدیدی را کشف نمایید.
جایگزین بستنی
به یک کاسه کوچک از ماست یونانی یک قاشق چای خوری شیر سویا یا شیر گاو بیفزایید، کمی وانیل رویش بریزید و آن را در فریزر قرار دهید. وقتی کمی سرد شد. روی آن را با
پودر کاکائو، کمی پودر گردو، مربای توت فرنگی، میوههای تازه یا یخ زده و ... تزئین کنید و به جای بستنی استفاده نمایید. ماست یونانی یخ زده چربی و شکر کمتری از بستنی
دارد و مسلماً کالری کمتری را برای شما خواهد داشت.
جایگزین خامه ترش
یکی از مواد اولیه اصلی در تهیه بسیاری از دسرها و شیرینیها، خامه ترش است که از ترکیب ماست ترش و خامه به دست میآید. به جای این ترکیب میتوانید از ماست یونانی
استفاده کنید. وقتی به جای خامه ترش در تهیه غذا از ماست یونانی استفاده میکنید به جای آنکه چربی و کالری بالایی را از طریق خامه دریافت کنید؛ کلسیم و پروتئین بیشتری
دریافت خواهید کرد.
جایگزین پنیر خامه
یکی از انواع پنیرهای پرکالری، پنیر خامهای است. اگر بتوانید آن را با پنیر کم کالری و خوش طعمی جایگزین کنید، میزان کالری دریافتی شما کاهش مییابد. میتوانید پنیر را با
کمی ماست یونانی مخلوط کنید و حالت نرمی به پنیر خود بدهید. دو تکه کوچک از پنیر، ماست یونانی و یک صافی تمام چیزی است که نیاز دارید. صافی را روی یک ظرف قرار
دهید، به گونهای که صافی با انتهای ظرف فاصله داشته باشد و آب ماست بتواند جدا شود. ماست یونانی را روی صافی بریزید و بگذارید برای مدت 2 ساعت بماند. دو تکه از پنیر
فتا کم چرب را به آن بیفزایید و به هم مخلوط کنید میتوانید برای طعم دار شدن آن از روغن زیتون، نمک، عصاره لیمو، فلفل، پیازچه، موسیر، پودر آویشن، ریحان، ترخون خشک
شده، نعناع خشک شده و .... استفاده کنید.
میان وعدههای جدید
یخ در بهشت با ماست یونانی
ماست یونانی را با وانیل، تکه های موز، توت فرنگی، آناناس، هلو، انبه و ... و نیز کمی آب این میوهها (در صورت تمایل) مخلوط کنید، سپس در فریزر قرار دهید تا یخ بزند. بعد از
خروج از فریز آماده سرو میباشد.
بورانی سبزیجات
ماست یونانی را با اسفناج پخته شده مخلوط و به عنوان یک میان وعده سالم مصرف نمایید. ترکیب ماست یونانی با سایر سبزیجات مانند خیار، کرفس، سیر، موسیر، پیاز،
پیازچه، جعفری، ترخون، ریحان و ... به همراه کمی پودر آویشن، نعناع خشک و ...نیز علاوه بر افزایش ارزش غذایی آنها طعم متفاوتی را برایتان به ارمغان میآورد.
دسر با ماست یونانی
میتوانید با ماست یونانی موس شکلاتی تهیه کنید. برای این منظور یک قاشق غذاخوری پودر کاکائوی شیرین نشده، کمی پودر وانیل و چهار قاشق از ماست یونانی را مخلوط
کنید و سپس صرف نمایید.
تهیه پنکیک با ماست یونانی
پن کیک نوعی نان خانگی است که برای تهیه بسیاری از دسرها کاربرد دارد. پن کیک را در بسیاری از کشورها به همراه مربا، خامه، کرم کاکائو و.. به عنوان صبحانه مصرف
میکنند. پن کیک به روشهای مختلفی طبخ میشود. میتوان آن را با ماست یونانی هم تهیه نمود برای این منظور میتوان شربت افرا (یا عسل) را با تکه های میوه، آرد، تخم
مرغ و ماست یونانی مخلوط کنید به صورت لایهای نازک در ماهیتابه بریزید. بعد از سرد شدن با کمی عسل یا شیره خرما یا انگور مصرف نمایید.
خواباندن گوشت
به منظور آماده کردن گوشت برای طبخ برخی از غذاها لازم است تا آن را در ترکیبات خاصی بخوابانید. یکی از پیشنهادهای خوب خواباندن مرغ در ماست یونانی و زیره و یا خواباندن
گوشت در سس مخصوص است. برای تهیه این سس، سه چهارم فنجان از ماست یونانی را با نصف فنجان خیار پوست گرفته خرد شده بدون دانه و یک قاشق غذاخوری از آب
لیموترش تازه مخلوط کنید و گوشت را در آن بخوابانید.
منبع: الو دکتر
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.