از خمیرهای محبوب و مورد استفاده برای تهیه انواع شیرینیجات مثل باقلوا ترکی، انواع پیشغذاها مانند سمبوسه و پیراشکی مرغ و بورک، یوفکا (Yufka) و فیلو (Philo/Filo) هستند. اما در این میان، موضوع مهم این است که شاید برای برخی از افراد سوال مطرح شود که فرق خمیر فیلو با یوفکا و کاربرد آنها چیست؟ در این مطلب برای آشنایی با تفاوت و کاربرد این دو نوع خمیر، با ما همراه باشید.
فرق خمیر فیلو با یوفکا
خمیرهای "یوفکا" و "فیلو" خمیرهای بسیار نازک و تُردی هستند که بدون مایه خمیر و مواد پف دهنده تهیه شده و در تهیه آن از مایه خمیر یا بیکینگ پودر استفاده نمیشود. معمولا در استفاده از این دو نوع خمیر، (برای تهیه هر نوع دسر یا انواع شیرینی) داخل این خمیرها را با مواد مختلف پُر میکنند و در روغن یا فر سرخ میکنند؛ البته باید اشاره کرد که گاهی هم به صورت بخارپز میتوان از این دو نوع خمیر استفاده کرد.
لازم به ذکر است که از این دو نوع خمیر بیشتر در کشور ترکیه و کشورهای عربی، کشورهای آسیایی و حتی کشورهایی مانند یونان، رومانی، بوسنی و ... برای تهیه غذاهای مختلف استفاده میکنند.
این دو خمیر تفاوت چندانی ندارند؛ اما از جمله تفاوتهای این دو نوع خمیر میتوان به موارد زیر اشاره داشت.
۱. برای استفاده از خمیر یوفکا، بهتر است قبل از ریختن مواد داخل آن، نیمه پخت شود و سپس مورد استفاده قرار بگیرد. این کار صرفا به این دلیل است که در صورت پخت خمیر یوفکا، نگهداری آن آسانتر خواهد شد. اما در مورد خمیر فیلو، میتوان آن را به همان صورت خام استفاده کرد و نیازی به نیمه پخت شدن آن قبل از ریختن مواد نیست.
۲. معمولا خمیر "یوفکا" تردتر از خمیر "فیلو" است؛ اگر قرار است شما خمیر فیلو را استفاده کنید، باید از چند لایه خمیر استفاده کنید و ما بین خمیرها را به کره آغشته کنید، تا دسر یا غذا شما تردتر شود.
۳. در شیرینیپزی و تهیه انواع باقلوا معمولا بهتر است از خمیر "فیلو" به دلیل نرم بودن آن استفاده شود.
با عموکاری همراه باشید
خمیر فیلو
سخن آخر
در این مطلب، به تفاوت خمیر فیلو با یوفکا اشاره شد. بسیاری از افراد در تهیه انواع غذا، دسر، شیرینی و خیلی از موارد دیگر از این دو خمیر استفاده میکنند. خمیر یوفکا و فیلو شاید در نگاه اول شبیه به هم میرسند، اما باید اشاره داشت که تنها تفاوت آنها در هنگام استفاده و رعایت چند نکته جزیی و مهم است که باعث میشود غذای شما تردتر، لذیذتر و حتی بسیار خوشمزهتر شود.
منبع: کمون 95
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.