فواید میوه‌ خشک، ۲۱ میوه‌ خشک شگفت‌ انگیز و فوایدشان

سیاری از آدم‌ها میوه‌ی تازه را به میوه‌ خشک ترجیح می‌دهند زیرا معتقدند در فرایند خشک کردن و جهت افزایش زمان نگهداری این محصولات، به میوه‌های خشک نمک و قند اضافه می‌شود؛ و به این دلیل، این خوراکی‌ها سالم نیستند. ولی، در این مقاله قصد داریم فهرست شگفت‌انگیزی از انواع میوه‌ خشک و فوایدشان را ارائه دهیم که نشان می‌دهد فرایند خشک کردن و نگهداری این میوه‌ها، نه فقط کمک می‌کند این خوراکی‌های خوشمزه مدت زمان بیش‌تری سالم و قابل خوردن بمانند، بلکه مواد مغذی این میوه‌ها را به طور کامل حفظ می‌کند و باعث می‌شود بتوانید از فوایدشان برای سلامتی‌تان به طور کامل بهره‌مند شوید.با عموکاری همراه باشید

میوه خشک

۱. برگه هلو، منبعی عالی برای فیبر

فیبر از آن دست ترکیباتی است که به آسانی در هر کدام از میوه‌‌های خشک، از جمله هلو خشک یافت می‌شود. هر وعده‌ی مصرف به اندازه‌ی نصف فنجان میوه‌ خشک هلو حاوی حدود ۷ گرم فیبر، تقریبا ۳۰ درصد از نیاز روزانه به ویتامین A، و مقدار اندکی مواد معدنی نظیر مس و پتاسیم است.

اگر از فواید فیبر برای سلامتی آگاه باشید، حتما می‌دانید چرا هلو خشک بهترین میوه‌ی خشک برای کمک به سلامتی دستگاه گوارش و درمان یبوست است. اگرچه هلو شاید آن‌چنان محبوب نباشد، ولی آن‌هایی که عاشق مخلوطی از طعم‌های ترشی و شیرینی هستند، حتما هلو را خیلی دوست دارند.

 

۲. سیب خشک، میان‌وعده‌ای کم کالری

یکی از دلایلی که آدم‌ها عاشق سیب هستند این است که خوردن این میوه هنگام صبحانه برای سلامتی انسان بسیار مفید است. ولی، سیب خشک (یا برگه سیب) چه‌طور؟ آیا می‌دانید حتی سیب خشک نیز به عنوان میان‌وعده‌ای سالم شناخته می‌شود؟ دلیل این مسئله نیز کم کالری بودن میوه‌ خشک سیب است.

به عبارت دیگر، هر وقت هوس خوردن تنقلات کردید، ولی در عین حال، نمی‌خواهید وزن‌تان زیاد شود یا کربوهیدرات بیش‌تری به رژیم غذایی‌تان اضافه شود، شاید افزودن مقداری سیب خشک به فهرست خریدتان فکر بسیار خوبی باشد.

۳. سُرخالو خشک، برای تامین نیاز روزانه‌ به ویتامین C

در میان میوه‌های خشک، شاید سرخالو آن‌چنان محبوب نباشد و هم‌چنین فواید آن برای سلامتی آن‌چنان شناخته شده نیز نباشند، ولی آیا می‌دانید یک وعده‌ی مصرف سرخالو، به اندازه‌ی نصف فنجان می‌تواند نیاز روزانه‌تان را به ویتامین C تا بیش از ۲۴۴ درصد تامین کند؟

ویتامین C نقش بسیار مهمی در سلامت انسان دارد، زیرا مسئول کنترل دستگاه ایمنی بدن است؛ هم‌چنین، باعث می‌شودکلاژن به اندازه‌ی کافی به پوست برسد، و در نهایت، باعث بهبود جذب آهن و تولید گلبول‌های قرمز خون می‌شود. بنابراین، مصرف سرخالو خشک در طول دوره‌ی نقاهت از بیماری بسیار توصیه می‌شود.

۴. برگه‌ زردآلو، منبعی عالی برای پتاسیم

وقتی صحبت از میوه‌ خشک به میان می‌آید، شاید بتواند گفت برگه زردآلو یکی از محبوب‌ترین میوه‌های خشک باشد؛ زیرا علاوه بر مزه‌ی دلپذیرش، فواید آن برای سلامتی نیز از هیچ کس پنهان نیست. یکی از فواید زردآلو برای سلامتی، غنی بودن این میوه از پتاسیم است؛ حتی میوه‌ خشک شده‌ی آن نیز سرشار از این ماده‌ی مفید است.

فایده‌ی عمده‌ی پتاسیم برای سلامتی بدن جلوگیری از افزایش بیش از اندازه‌ی سدیم در جریان خون است؛ به این ترتیب می‌توان گفت با مصرف برگه زردآلو می‌توانید از بیماری فشار خون بالا، و افزایش ناگهانی فشار خون، کلسترول و حتی قند خون به خوبی پیشگیری کنید.

۵. آلو خشک، سرشار از آهن

یکی از فواید شناخته شده‌ی میوه‌ی آلو برای سلامتی، غنی بودن آن از آهن است. آهن یکی از مواد معدنی ضروری است که بدن جهت کمک به بهبود فرایند متابولیسم (سوخت و ساز) به شدت به آن نیاز دارد، زیرا فایده‌ی اصلی و کلیدی آهن در بدن عبارت است از افزایش تولید گلبول‌های قرمز خون.

کمبود آهن به بروز علائم اولیه‌ی کم‌خونی منجر می‌شود، زیرا میزان گلبول‌های قرمز خون و هم‌چنین اکسیژنی که توسط هموگلوبین در گلبول‌های قرمز خون جا به جا می‌شود، کاهش می‌یابد. بنابراین، مصرف آلو خشک به عنوان میان‌وعده ممکن است به تامین آهن ضروری بدن کمک کند.

۶. انجیر خشک، مفید برای زنان باردار

فواید انجیر خشک برای زنان باردار از جانب دانشمندان به اثبات رسیده‌اند. از این رو، انجیر به دلیل دارا بودن مقدار بالایی ازاسید فولیک، و کمک به پیشگیری از تولد نوزادان با نقص مادرزادی، از آن دست میوه‌هایی است که مصرف‌شان در طول دوران بارداری به شدت به زنان باردار توصیه می‌شود.

به علاوه، اسید فولیک (یا همان فولات، یا ویتامین B9) نیز به بهبود رشد مغز و دستگاه عصبی کودک در سه ماهه‌ی اول کمک می‌کند. متاسفانه، انجیر جزء میوه‌های فصلی است و در تمام سال در دسترس قرار ندارد. با این حال، از آن‌جا که انجیر خشک حاوی اسید فولیک زیادی است؛ از این رو، برای بهره‌مند از خواص این میوه در طور دوره‌ی بارداری نیازی ندارد منتظر فصل انجیر باشید.

۷. کرنبری خشک، منبع عالی برای مواد مغذی گیاهی

رنگ تیره‌ی کرنبری نشانه‌ی غنی بودن این میوه از مواد مغذی گیاهی است. مواد مغذی گیاهی، در مقایسه با سایر مواد مغذی نظیر ویتامین‌ها و مواد معدنی، جزء مواد مغذی ضروری برای بدن نیستند؛ ولی مصرف خوراکی‌های حاوی این ترکیبات می‌توانند به عملکرد مناسب بدن کمک کند؛ این ترکیبات حتی قادر هستند لایه‌ی محافظتی دیگری در برابر بیماری‌های متعددی نظیر سرطان و بیماری‌های ناشی از تباهی لکه‌ی زرد (دژنراسیون ماکولا) – که می‌توانند در سنین بالا به نابینایی منجر شوند – فراهم کنند. بنابراین، با این‌که فقدان مواد مغذی گیاهی در بدن به سلامتی عمومی‌مان آسیب نمی‌رساند، ولی فواید آن‌ها برای بدن بسیار با اهمیت است.

 

۸. کشمش، منبع طبیعی برای مواد معدنی

کشمش‌هایی که از انگورهای سیاهِ فوق‌العاده مغذی درست می‌شوند، به عنوان منبع بسیار خوبی برای مواد معدنی نظیر پتاسیم و منگنز شناخته می‌شوند.

فواید انگورهای سیاه برای سلامتی در سرتاسر جهان شناخته شده هستند، و از آن‌جا که مصرف آب انواع انگور برای بدن بسیار سودمند است، بدون شک باید نتیجه گرفت کشمش نیز می‌تواند فواید خارق‌العاده‌ای برای سلامتی به همراه داشته باشد. هر گاه احساس کردید بدن‌تان به مواد معدنی بیش‌تری نیاز دارد، کشمش به عنوان میان‌وعده‌ای بسیار پر خاصیت می‌تواند نیاز بدن‌تان را بر طرف کند.

۹. گلابی خشک، تامین نیاز روزانه‌ی بدن به ویتامین K

وقتی صحبت از فواید گلابی برای سلامتی به میان می‌آید، می‌توانیم فهرست بلند بالایی از فواید آن را برشماریم، ولی فهرست حاوی فواید میوه‌ خشک گلابی برای سلامتی نیز، چیزی از فهرست فواید گلابی تازه کم ندارد. درست است که گلابی خشک جزء خشکبارهای رایج و محبوب به حساب نمی‌آید، ولی از شنیدن این حقیقت که گلابی خشک سرشار از ویتامین K است، حتما شگفت‌زده خواهید شد.

ویتامین K به همراه کلسیم برای سلامتی استخوان‌ها ضروری است؛ از آن‌جا که بدن، به علت برخی عوامل نظیر کهولت سن، همیشه نمی‌تواند کلسیم مورد نیاز را جذب کند، مجبور می‌شود از ذخیره‌ی موجود در استخوان‌ها استفاده کند؛ ولی در این میان، ویتامین K همیشه می‌تواند در دسترس بدن باشد و به این ترتیب، به حفظ استحکام استخوان‌ها کمک کند.

۱۰. گوجه فرنگی خشک، چیزی فراتر از تزیین پیتزا

گوجه فرنگی از آن دسته خوراکی‌های گیاهی است که همیشه در سالادهای سبزیجات و روی پیتزا حضور دارد، ولی فواید گوجه فرنگی برای سلامتی، بسیار فراتر از این‌ها است.

رنگ قرمز زیبای گوجه فرنگی منبعی عالی برای بتا کاروتن محسوب می‌شود؛ بتا کاروتن فواید زیادی برای سلامتی دارد از جمله، ماده‌ی مغذی عالی برای سلامت مغز، آنتی‌اکسیدان طبیعی، مهار سلول‌های سرطانی، و کاهش علائم بیماری آسم و غیره. به علاوه، فواید گوجه فرنگی برای پوست و زیبایی نیز از لحاظ علمی به اثبات رسیده است.

۱۱. خرما خشک، مفید برای سلامت قلب

آیا می‌دانید سکته‌ی قلبی یکی از آن دسته قاتلین خاموشی است که روز به روز قربانیان بیش‌تری را هدف قرار می‌دهد؟ مطمئنا شما نمی‌خواهید یکی از این قربانیان باشید؛ مصرف خوراکی‌هایی که از لحاظ علمی برای قلب مفید شناخته شده‌اند، یکی از بهترین راه‌هایی است که می‌توانید برای حفظ سلامت دستگاه قلبی و عروقی‌تان انجام دهید.

یکی از مهم‌ترین فواید خرما برای سلامتی،‌ محافظت از سلامت قلب است؛ این خاصیت خرما که صحت آن از طریق مطالعات بسیاری ثابت شده است،‌ با کاهش کلسترول، کنترل فشار خون، و حتی تنظیم وزن بدن می‌تواند به حفظ سلامت قلب کمک کند.

۱۲. جوجوبا خشک، منبعی غنی از آنتی‌اکسیدان

چینی‌ها به خوبی از فواید جوجوبا برای سلامتی آگاه هستند، و قرن‌ها است جوجوبای خشک شده را به عنوان تنقلات و میان‌وعده مصرف می‌کنند.

این میوه سرشار از ویتامین C، ریبوفلاوین، و سایر آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمندی است که از بدن در برابر آسیب‌های رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. به علاوه، این میوه که غنی از آهن نیز هست، برای حفظ سلامتی قلب و گردش خون بسیار مفید است و می‌تواند از بروز سکته‌ی قلبی و سکته‌ی مغزی پیشگیری کند.

۱۳. انبه خشک، مفید برای سلامت و زیبایی پوست

دلایل زیادی وجود دارد که چرا باید انبه را به صورت خشک شده میل کرد؛ انبه‌ی خشک یکی از بهترین و سالم‌ترین میان‌وعده‌ها به شمار می‌رود. یکی از فواید انبه برای سلامتی غنی بودن این میوه از ویتامین C است؛ ویتامین C جزء ویتامین‌های ضروری جهت تولید کلاژن است؛ کلاژن نیز مسئول زیبایی و سفتی پوست است.

به علاوه، ویتامین C آنتی‌اکسیدان فوق‌العاده‌ای است که به بهبود بازسازی سلول‌های پوستی کمک می‌کند؛ به این ترتیب، این ویتامین به حفظ زیبایی و جوانی‌تان کمک می‌کند.

۱۴. گیلاس خشک، منبع طبیعی برای بتا کاروتن

انواع مختلفی از این خانواده در سراسر جهان وجود دارند، ولی صرف‌نظر از نوع آن، گیلاس به خاطر رنگ متمایز و پرخاصیت‌اش که منبعی غنی از بتا کاروتن است، شناخته می‌شود.

این ترکیب برای سلامت بینایی بسیار مهم است، زیرا در واقع، یکی از اشکال ویتامین A است که می‌تواند از بروز تباهی سلول‌ها (دژنراسیون)، و متعاقبا، بروز نابینایی در سنین بالا پیشگیری کند.

 

برخی دیگر از میوه‌های خشک و فوایدشان برای سلامتی

وقتی در مورد میوه‌ خشک صحبت می‌کنیم، اولین چیزی که به ذهن افراد می‌رسد، خوراکی‌هایی با پوست چروکیده با طعم‌های شیرین یا شور هستند؛ ولی میوه‌های خشک، در حقیقت، تنها شامل میوه‌های تازه‌ای نمی‌شوند که در فرایند خشک شدن قرار گرفته‌اند، بلکه مجموعه‌ی آجیل‌ها را نیز شامل می‌شوند. بله! آجیل‌ها نیز بخشی از میوه های خشک هستند و به عنوان میان‌وعده و تنقلاتی بسیار سالم شناخته می‌شوند.

۱۵. بادام هندی مناسب برای دیابتی‌ها

بادام هندی به عنوان یک میان‌وعده‌ی سالم و مغذی، فواید بسیاری برای بیماران مبتلا به دیابت به همراه دارد.

۱۶. فندق برای مبارزه با سرطان

فندق از آن دسته آجیل‌هایی است که حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمندی هستند که می‌توانند با سرطان مبارزه کنند.

۱۷. پسته برای کاهش وزن

از فواید پسته برای سلامتی به طور کامل بهره‌مند شوید و وزن‌تان را نیز کاهش دهید.

۱۸. ماکادمیا برای کاهش کلسترول

کنترل سطح کلسترول و کاهش خطر ابتلا به سکته‌ی قلبی یکی از فواید عمده‌ی ماکادمیا (فندق استرالیایی) است.

۱۹. بادام برای کاهش وزن

بادام به عنوان یک میان‌وعده‌ی سالم و مغذی شناخته می‌شود، زیرا دارای فواید بی‌نظیری از جمله کمک به کاهش وزن است.

۲۰. گردو برای زنان باردار

گردو یکی دیگر از میان‌وعده‌های سالمی است که مصرف آن به زنان باردار توصیه می‌شود، زیرا گردو در دوره‌ی بارداری دارای فوایدی برای سلامتی زنان باردار و جنین است؛ از جمله پیشگیری از تولد نوزاد با نقض مادرزادی و بهبود وضعیت رشد مغز جنین.

۲۱. بادام زمینی برای زنان باردار

علاوه بر گردو، بادام زمینی نیز برای زنان باردار بسیار مفید و پرخاصیت است.

با مطالعه‌ی این مقاله درباره‌ی ۲۱ میوه‌ خشک شگفت‌انگیز و فوایدشان، به احتمال زیاد باید ترس و نگرانی‌تان در مورد میوه‌های خشک از بین رفته باشد؛ زیرا دیگر می‌دانید این خوراکی‌ها حاوی مواد مغذی بسیار زیادی برای سلامتی هستند، که بدن انسان می‌تواند از آن‌ها بهره‌مند شود.

هر چند، مصرف بیش از اندازه‌ی تمام خوراکی‌های سالم و مفید نیز برای سلامتی انسان خطرناک است؛ بنابراین فارغ از فهرست بلند بالای فواید میوه‌ خشک برای سلامتی، مصرف بیش از اندازه‌ی آن‌ها نیز به بدن آسیب می‌رساند. به عبارت دیگر، در همه حال، در مصرف خوراکی‌ها باید هوشمندی و اعتدال را رعایت کنید.

منبع : hyperyar

۰
کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی