طرز تهیه خورش قیمه خوشمزه به سبک خاص
خورش قیمه غذای اصیل و قدیمی ما ایرانی هاست که برای خوشمزه شدن و جا افتاده تر آن بهتر است به یک سری از نقاطی که در زیر به آن اشاره شده است دقت کنید ، اگر تمامی این نکات را در طرز تهیه قیمه رعایت کنید می توانید بهترین طعم جا افتاده رو به خورش خود بدید که با این صورت می توان نذری های فوق العاده خوشمزه ای با این قیمه ها مهیا نمود.با عموکاری همراه باشید
مواد غذایی مورد نیاز برای خورش قیمه
مواد لازم خورش قیمه
- گوشت :200 گرم
- لپه :70 گرم
- رب :1-2 قاشق
- پیاز عسلی :3-4 قاشق
- چوب دارچین :1عدد
- هل سبز :5 -6 عدد
- گلاب :1 قاشق
- زرشک :برای تزیین 2 قاشق
- روغن :2قاشق
گرفتن تلخی لیمو عمانی برای خورش قیمه
بجز موادی که معرفی کردیم به چنتا لیمو عمانی احتیاج داریم که باید با چنگال آنها را سوراخ کنیم و درون آب جوش می اندازیم تا تلخی آن گرفته شود.
سرخ کردن پیاز ها از قبل برای خورش قیمه
قبل از اینکه مراحل اصلی پخت خورش قیمه را شروع کنید باید ابتدا مقداری پیاز را خرد کرده و با روغن در ماهیتابه سرخ نمایید و آن را برای مخلوط کردن با گوشت لازم که در مواد اولیه بیان شد مهیا نمایید.
پیاز برای مخلوط کردن با گوشت خورش قیمه
خرد کردن پیاز برای خورش قیمه
شکل پیازهای خرد شده برای خورش قیمه
پیازهای سرخ شده برای خورش قیمه
طرز تهیه خورش قیمه خوشمزه و جاافتاده
ابتدا باید درون قابلمه مناسب پیاز عسلی از قبل سرخ شده را به همراه گوشت و کمی روغن به مدت 10 الی 12 دقیقه با حرارت پایین تفت میدهیم .نکته مهم و قابل توجه در مورد این خورش طرد بودن گوشت خورش است که برای این کار بهتر است گوشت مان را از شب قبل با کمی فلفل و روغن مخلوط کرده و استراحت دهیم.
گوشت مورد نیاز برای خورش قیمه
مخلوط کردن پیاز و گوشت برای خورش قیمه
افزودن لپه به مواد خورشت قیمه
بعد از تفت گوشت و پیاز با حرارت بالا لپه و رب را به مواد ما اضافه میکنیم و حرارت را کمی بیشتر میکنیم و شروع میکنیم به تفت دادن تا مواد کاملاً در هم مخلوط شوند و رنگ رب در روغن جذب شود و خورش ما خوشرنگ تر شود و به اندازه 2 لیوان آب ولرم به غذا اضافه میکنیم.
اضافه کردن رب گوجه فرنگی به مواد خورش قیمه
اضافه کردن ادویه به مواد خورشت قیمه (زردچوبه و فلفل)
تا به جوش بیاید و بعد حرارت را کم میکنیم تا خورش ما آرام آرام بپزد . بخاطر اینکه به گوشتمان فلفل اضافه کردیم گوشت خورش سریعتر می پزد. بقیه مواد مثل گلاب و لیمو عمانی ،نمک و ادویه جات را در 10 دقیقه آخر به خورشتان اضافه کنید و حتما هل و دارچین را از قبل بجوشانید و با کمی آب به خورشتتان اضافه کنید.
سیب زمینی خورش قیمه
شکل دلخواه سیب زمینی و سرخ کردن آن ها برای خورش قیمه
سپس می توانید سیب زمینی ها را به صورت خلالی و یا شکل دلخواه در آورده و برای تزیین به خورش قیمه دلچسپتان اضافه کنید.
نکات تکمیلی در مورد خورش قیمه
می توانید لپه هارا تفت دهید با این روش لپه ها موقع پخت له نمی شوند و باعث می شود خورشت شما بهتر لعاب دهد.
زعفران و گلاب طعم عالی به خورشت قیمه می دهد، با اضافه کردن آن ها طعم متفاوتش را احساس کنید اگر می خواهید خورشتتان خوشمزه تر شود می توانید یک قلم گوسفند نیز به خورشت اضافه کنید.
دارچین باعث خوش طعم شدن قیمه می شود همچنین بوی خوبی به خورشت می دهد اما ممکن است باعث تغییر رنگ قیمه سیب زمینی شما شود اگر دوست ندارید از دارچین پودری برای خورشت استفاده کنید می توانید از چوب دارچین در قیمه استفاده کنید و در زمان سرو، چوب دارچین را از درون قیمه بیرون آورید.
در صورتی که گوشت قرمز در اختار نداشتید می توانید از گوشت مرغ استفاده کنید، تهیه خورشت قیمه با مرغ همانند مراحل تهیه قیمه با گوشت قرمز است با این تفاوت که به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ استفاده می شود.
بهترین زمان برای اضافه کردن لیمو عمانی یک ساعت آخر پخت خورشت است. اگر از همان ابتدا لیمو عمانی ها را به خورشت اضافه کنیم باعث تلخ شدن خورشت و همچنین له شدن لیمو عمانی ها می شود که ظاهر زیبایی ندارد به خصوص برای خورش قیمه سیب زمینی مجلسی که باید ظاهر و طعم عالی داشته باشد.
برای جلوگیری از چسبیدن سیب زمینی ها به هم بعد از اینکه سیب زمینی ها را خلالی خورد کردید در آب سرد شستشو دهید داخل آب کش بریزید تا نشاسته روی سطح سیب زمینی ها گرفته شود و در آخرین مرحله سیب زمینی ها در داخل یک دستمال خشک کنید سپس سرخ کنید.
منبع : toodeli
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.